34,1816$% -0.06
37,8407€% 0.02
44,8049£% -1.33
2.907,10%-0,55
4.970,00%-0,85
19.820,00%-0,83
Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal, 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da eğitim öğretim ile ilgili sorunların devam ettiğini bildirdi.
Günal, basın açıklamasında, depremden sonra birçok okulun yıkıldığı Antakya ve Defne ilçelerinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerin, yıkılan ve kullanılamaz hale gelen okulları sağlam ya da az hasarlı okullarla eşleştirerek ikili eğitime geçilmesi ve eğitim öğretime devam edilebilmesi kararı aldığına dikkat çekti.
Okulların kullanımı ile ilgili Defne ilçesine bağlı bir okulda yaşanan olayın basına yansıması ve konu ile gündeme gelmesinin sonucu bir çok okuldan benzer şikayetlerin geldiğini ileri süren Mustafa Günal, şöyle devam etti:
“Misafir olarak okula gelen öğretmen ve öğrencilere, ev sahibi okulun müdür ve idarecileri tarafından mobinge varacak düzeyde baskı yapılması, kullanımları için okulun bölümlerini kapatmaları, idare, öğretmen odası, rehberlik servisi ve hatta çay ocağı olarak tek bir odanın kullandırılması ve bu odalarda öğretmenlerin oturacak yeri dahi olmadığı için yanlarında getirdikleri kamp sandalyelerini kullanmaları asla kabul edilir değildir.
OKUL MÜDÜRLERİ DE ÖĞRETMENDİR!
Okul müdürü, okulun sahibi değildir. Okul müdürlüğü, öğretmene geçici süre ile verilen görevdir ve okul müdürleri de öğretmendir. Aynı durumu ev sahibi olan okulların da yaşayabileceği unutulmamalıdır.
Özellikle bu sıkıntılı süreçte mülk ne ev sahibinin, ne de kiracınındır. Okulları yıkıldığı için misafir olarak okullara gelen idareci, öğretmen ve öğrenciler kendi istekleri ile değil zorunluluktan gelmiştir. Bu şekilde okulun sahibiymiş gibi davranan müdürler haddini bilmelidir.
Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube olarak; İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin gerekli önlemleri alarak bu şekilde davranan müdürler hakkında gerekli işlemleri ve uyarıları yapmalarını bekliyor, konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”